Drie extra ontwerpen komen in aanmerking voor de LEGO Ideas Review

Omdat het weer steeds slechter wordt, komt het LEGO Ideas-platform deze tijd van het jaar weer tot leven. In de laatste week van 30 oktober tot en met 5 november wisten drie concepten de benodigde 10.000 fanstemmen te verzamelen en kwamen daarmee in aanmerking voor de veelgevraagde beoordelingsfase. Een kleurrijk gezelschap uit popmuziek, laboratoria en natuur is gekozen als kandidaten 15 t/m 17 voor de derde reviewfase in 2023 en laten we ze eens nader bekijken!

Harry Styles Love on Tour

De set is een replica van het podium “Harry Styles Love on Tour 2023” met de bijbehorende bandleden. Leden zijn onder meer zanger Harry Styles, Madi Diaz (gitaar, zang), Pauli Lovejoy (percussie/RMD), Sarah Jones (drums/zang), Mitch Rowland (gitaar) en Lloyd Wakefield (fotograaf). Voor de fanontwerper zijn Harry Styles en band een geweldig rolmodel. De set is bedoeld ter ere van Harry en zijn band, die voor zichzelf en hun fans een veilige en gastvrije plek hebben gecreëerd waar mensen zonder vooroordelen kunnen zijn wie ze willen zijn.

Een aantal popmuzieksets hebben de community al weten te inspireren voor LEGO Ideas. Vooral Taylor Swift overtuigde. Maar Harry Styles is al in twee versies verschenen: Harry's House en One Direction wachten momenteel allebei op een recensie. Ik zie echter weinig kans voor de set. Hoewel 21339 BTS Dynamite het als set heeft gemaakt, betwijfel ik of slechts één podium inclusief Harry & Band een innovatieve Ideas-set zou zijn.

LEGO Microscoop

De LEGO Microscoop ziet er precies zo uit als het origineel en beschikt over diverse bijzondere functies. De microscopische lens bestaat uit een 2 x 2 omgekeerde ronde tegel als microscopische lens. U kunt eenvoudig de schuifregelaar in het bovenste gedeelte plaatsen en door het oculair kijken. De vergroting moet minimaal 0,25 iol zijn. Er is een lift die gebruik maakt van een wormwielmechanisme en die met de zijknop omhoog en omlaag kan worden gebracht. Het beschikt ook over een werklamp die gebruikmaakt van een accubak met voedingsfunctie en een lichtkabel. Dit kan ook worden in- en uitgeschakeld met de zijknop, aangezien de knop van het batterijcompartiment zich direct eronder bevindt.

Ook al circuleren er al enkele ontwerpen van microscopen op LEGO Ideas, het model van de succesvolle Youtuber Brick Science (Riley) was de eerste die het maakte. In zijn show bouwde hij het model in slechts een paar uur en kreeg voldoende aandacht. Ook al heeft LEGO al enkele onderzoekssets uitgebracht, er zit nog steeds geen microscoop bij. En aangezien het zelfs enkele goede functies heeft, kon ik me zeker voorstellen dat het interessant zou kunnen zijn voor LEGO.

Sequioa Tree Trail

Mammoetbomen zijn de grootste en oudste bomen ter wereld. Ze kunnen tot 100 meter hoog worden, hebben stammen tot 12 meter breed en worden meer dan 3.000 jaar oud. Het huis van de gigantische sequoia ligt op de westelijke hellingen van de Sierra Nevada in Californië. In West- en Midden-Europa wordt hij sinds het midden van de 19e eeuw als grotendeels winterharde parkboom gekweekt.

Het gigantische sequoia-ecosysteem herbergt vele fascinerende planten en dieren, zoals de Stellers gaai en de bananenslak. De LEGO set bestaat uit twee gigantische sequoiabomen met een parkbezoekerscentrum en een dwarsdoorsnede van een sequoiaboomstam. Er zijn zes minifiguren: twee rangers en vier bezoekers, evenals een verscheidenheid aan dieren en planten.

Terug naar blog