Het einde van de LEGO SigFig | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Het einde van de LEGO SigFig

Het was al duidelijk tijdens het Skaerbaek Fan Weekend 2023, nu is het officieel: in de toekomst zullen fans en verzamelaars van LEGO Minifigure Visitekaartjes (kortweg SigFig) het veel moeilijker hebben om de felbegeerde en soms dure verzamelobjecten in handen te krijgen. . Het is al jaren een traditie onder fans om minifiguren van visitekaartjes uit te wisselen als ze een LEGO-medewerker ontmoeten.

Deze cijfers hadden de naam van de werknemer op de voorkant van de romp, en het e-mailadres en telefoonnummer stonden meestal op de achterkant. In ruil daarvoor kregen de geïnterviewden hun eigen SigFig, bedrukt met het logo van de LEGO-fangroep (bijvoorbeeld met het PROMOBRICKS-logo), de naam en dergelijke.

Vorig jaar was er veel verontwaardiging en een verzoek of eis om te stoppen met het maken en distribueren van uw eigen SigFigs vanwege handelsmerkrechten.


Verklaring van LEGO


Allen van The Brick Fan, een door LEGO goedgekeurd LEGO-fanmedium uit de VS, publiceerde onlangs een officiële verklaring van de Deense speelgoedfabrikant over dit onderwerp. Dienovereenkomstig zullen voorlopig alleen leden van de bezittende familie en het LEGO Executive Leadership Team (dat wil zeggen alleen het topmanagement, om zo te zeggen) individuele SigFigs hebben. Er bestaat echter een mogelijkheid dat de LEGO-medewerkers iets nieuws kunnen bedenken om de traditie van SigFig-ruil in een andere vorm voort te kunnen zetten.

Hier is de verklaring in de oorspronkelijke bewoording:

“We herkennen de cultuur van het ruilen van fans tussen en het ruilen van minifiguren met werknemers. We hebben onlangs de wijziging doorgevoerd dat visitekaartjes met minifiguren voor werknemers bestemd zijn voor de actieve eigenaarsfamilie en ELT. We zouden een nieuwe cultuur kunnen zien ontwikkelen voor andere LEGO-medewerkers en -afdelingen, maar nu deze verandering net plaatsvindt, weten we niet wat de toekomst brengt.”

Meer dan 300 LEGO SigFig in de collectie


De foto's hier in dit artikel tonen trouwens een deel van de LEGO SigFig-collectie van de Deen Jesper Andersen, die ik ontmoette tijdens het Fanweekend in Skaerbaek. Hij heeft tot nu toe meer dan 300 verschillende LEGO Minifiguur-visitekaartjes in zijn collectie verzameld.

Het begon ongeveer zeven jaar geleden met wat, vanuit het perspectief van vandaag bezien, een gelukkig toeval was. Hij kreeg een tas met zo'n 100 LEGO SigFigs cadeau van zijn baas, die op zijn werk veel met het LEGO-bedrijf te maken had, maar niets aan de 'visitekaartjes' kon doen.

Helaas ontbreekt een goed overzicht


Het begin van een grote passie voor verzamelen, zeker gezien de interessante prestaties van de afgelopen jaren. Sommige van deze figuren worden onder verzamelaars verhandeld voor enkele honderden euro's (en meer). En zoals hij me op de tentoonstelling in Skaerbaek vertelde, zijn er aanzienlijk meer figuren dan er momenteel in zijn collectie zitten. Hij schat het aantal op 500 tot 600 verschillende Sigfigs. Omdat er echter geen goed overzicht is van de afgegeven cijfers, maakt dit het verzamelen er niet eenvoudiger op.

Heb je ooit een LEGO SigFig ontvangen toen je LEGO House bezocht of een LEGO-medewerker ontmoette?

Laat het ons weten

 

Terug naar blog