Hoe LEGO Technic jongeren inspireert over technologie en natuurkunde” | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

Hoe LEGO Technic jongeren inspireert over technologie en natuurkunde”

LEGO staat al jaren bekend om zijn creatieve speelgoed dat het hart en de verbeelding van kinderen laat vliegen. Alleen kinderen? Nee! Jongeren en volwassenen zijn al lang gevallen voor de LEGO-koorts. Fans waren vooral onder de indruk van één serie: de LEGO Technic-serie. Omdat het je niet alleen aantrekt met creatief bouwen, maar ook met het begrijpen van mechanische geheimen. Hier worden gedetailleerde vliegtuigen, schepen en robots gemaakt!

LEGO Technic richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op technologie en mechanica. Het is een leuke manier om de basisprincipes van techniek te leren. En dat is slechts een deel van wat deze serie zo fascinerend maakt.

De modellen uit die tijd waren al fundamenteel anders dan de traditionele LEGO-sets: tandwielen, assen, hendels, pneumatische en elektrische componenten maakten en maken nog steeds het verschil. Hierdoor kunnen realistische modellen worden gemaakt die echt werken – van het verplaatsen van banden op een raceauto tot functionele elektromotoren. Met LEGO-technologie is het mogelijk om meer dan alleen statische objecten te creëren.

Andere functies zoals besturing, ophanging, versnellingsbakken, kranen, liftmechanismen en nog veel meer zijn belangrijke onderdelen van de LEGO Technic modellen.

 

Dit maakt deze serie niet alleen speelgoed, maar ook een educatief leermiddel. Basisprincipes van mechanica, techniek en natuurkunde worden hier op een speelse manier aangeleerd - van hefboomwerking tot overbrengingsverhoudingen.

En met een ongelooflijke diversiteit. De LEGO Technology-serie biedt talloze modellen en thema's - van sportwagens tot schepen, motorfietsen, bouwvoertuigen tot vliegtuigen en robots. Al deze modellen zijn gedetailleerde replica's van echte modellen, gemaakt voor beginners en gevorderde gebruikers: kinderen kunnen eenvoudigere kits uitproberen, zoals een raceauto, en volwassenen kunnen de complexere NASA Mars-robot nabootsen. De Technic modellen zijn ook te combineren met andere LEGO sets.

Van Porsches tot ruimtevoertuigen: LEGO Technic maakt het mogelijk
Niet alleen sindsdien, maar in ieder geval met LEGO Technic heeft het speelgoedbedrijf ook de uitvindersharten van veel volwassenen veroverd. Om deze reden bestaan ​​er al lang speciale sets voor volwassenen, die door hun voortdurend toenemende verzamelwaarde nog aantrekkelijker worden. Als u zich niet echt een Porsche voor uw garage kunt veroorloven, kunt u er gewoon een voor uw plank bouwen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de LEGO Technic set “Porsche 911 GT3 RS”, die een indrukwekkende, gedetailleerde replica van de echte Porsche biedt. Het model heeft werkende besturing, een sequentiële versnellingsbak en een zescilinder boxermotor.



In werkelijkheid is de Concorde al een technologisch meesterwerk. Maar het LEGO Technic-model van 's werelds beroemdste supersonische passagiersvliegtuig biedt ook veel spannende details, zoals een functioneel landingsgestel, intrekbare staartwielen en de deltavleugels met beweegbare liften en rolroeren (elevons) en draaibare roeren. Dit model heeft de harten van LEGO-fans veroverd met supersonische snelheden.

Een andere set maakt reizen naar de ruimte mogelijk: met de constructie van NASA's Mars Rover Perseverance (42158). 360 graden besturing, een beweegbare arm en een volledig beweegbare ophanging zijn slechts drie spannende onderdelen van dit ruimtespeelgoed van LEGO Technic. Wetenschappelijke instrumenten en de augmented reality-app, die meer informatie geeft over de omgeving op Mars en de missie van de rover, zijn andere elementen van de kit.

Spelen en leren combineren: Boeiende productlijn voor jong en oud
Spelen en leren in één – dat was wellicht ooit de bedoeling achter de technisch georiënteerde LEGO-serie. En sinds de introductie van de productlijn leren jongeren elk jaar de geheimen van mechanica en natuurkunde met LEGO Technic.

Maar de realistische modellen zijn daar al lang overheen gegroeid. Met een ongelooflijke aandacht voor details uit het echte leven hebben deze LEGO-sets ook hun weg gevonden naar de harten van veel volwassen verzamelaars. Of het nu gaat om een ​​graafmachine op wieltjes of om de op afstand bestuurbare Liebherr-graafmachine: de fascinatie voor deze voertuigen blijft onverminderd bestaan. Het valt nog te bezien welke spannende modellen de groep op de markt zal brengen.

 

BEKIJK ALLE LEGO TECHNIC SETS

Terug naar blog