Komt er een Hello Kitty set van LEGO: als het aan Ideas ligt wel!

Het is het begin van het jaar en we kunnen je opnieuw kennis laten maken met nieuwe ontwerpen die 10.000 stemmen hebben verzameld op het LEGO Ideas-platform. Deze sets zijn dus (nog) niet officieel maar doen wel mee in de LEGO Ideas competitie om een echte set te worden! 

Hello Kitty en de Grinch wisten de gemeenschap vorige week (van 15 tot 28 januari 2024) te verrassen. De twee modellen gaan in 2024 de eerste reviewfase in als zesde en zevende inzending. Laten we de twee kandidaten eens nader bekijken:

Hello Kitty

Feiten over het ontwerp
Titel: Hello Kitty en vrienden – 50 jaar
Fanontwerper: Bulldoozer
Dagen: 575
Minifiguren: 5
Aantal onderdelen: onbekend


Hello Kitty is een fictief personage van het Japanse bedrijf Sanrio in kattenvorm. Het ontwerp van de figuur, gemaakt in 1974, was gebaseerd op de stompe staartkat, die als een geluksbrenger wordt beschouwd. Ze is een icoon van de Japanse kawaiicultuur en een van 's werelds meest herkenbare personages ooit gemaakt.

De LEGO-set bevat vier minigebouwen uit Sanrio Town: Hello Kitty's Café, Keroppi's Mini-Mart, My Melody's Gift Shop en Badtz-Maru's Arcade.

Elke Built opent en onthult een kleine speelset die verwijst naar andere Sanrio-personages, waaronder Tuxedo Sam, Little Twin Stars, Pompompurin, Chococat, Gudetama, Tiny Chum en nog veel meer. De set bevat minifiguren van Hello Kitty, Badtz-Maru, Keroppi, My Melody, Kuromi en Cinnamoroll. Andere miniconstructies zijn ook inbegrepen, waaronder het welkomstbord en de fontein van de stad, de driewieler en het gele vliegtuig van Hello Kitty.

Tot nu toe is geen enkel Hello Kitty-model erin geslaagd indruk te maken op LEGO Ideas. Natuurlijk waren enkele andere anime-ontwerpen al overtuigend. Maar aangezien Hello Kitty een grote franchise is, kan ik me voorstellen dat er interesse zou kunnen zijn. Maar er zijn al enkele licentiemodellen via Unico. Zou LEGO er de licentie voor krijgen? (who stole Christmas)

Feiten over het ontwerp
Titel: dr. Seuss's The Grinch
Fanontwerper: BenBuilds
Dagen: 443
Minifiguren: 2 + 1 hond


Aantal onderdelen: onbekend
Deze Grinch-set bevat veel prachtige details uit de animatiefilm uit 2018: kleine Cindy-Lou Who met haar glimlach of Max de hond met een gewei vastgezet met een band. De Grinch, gekleed in zijn rode kerstmanpak in zijn slee, kan alle kerstversieringen stelen uit het huis van Cindy-Lou in Whoville.

Er is al een Grinch-model Dr. Seuss en LEGO wisten de Ideas Community te overtuigen. Dit Grinch-model is echter gebaseerd op de Grinch-animatiefilm uit 2018. Net als Hello Kitty is de Grinch een gelicentieerd model, maar zou bij velen populair kunnen zijn als kerstset.

Terug naar blog