LEGO House: Papieren zak in plaats van polybag | 2TTOYS ✓ Official shop<br>

LEGO House: Papieren zak in plaats van polybag

De kleine zakjes van plastic folie, waarin meerdere of enkele LEGO-blokjes zitten, zijn al tientallen jaren een groot succes voor fans van Deense klembouwstenen. Elk jaar wordt er voor bijna elke huidige LEGO-themawereld minstens één polybag uitgebracht - tot grote vreugde van veel verzamelaars. Maar iedereen weet waarschijnlijk dat plastic zakken niet eeuwig meegaan. De afgelopen jaren zijn de zakjes in de verschillende LEGO tijdschriften vervangen door papieren zakjes. Dit lot zal in de nabije toekomst waarschijnlijk ook de populaire polybags treffen. Dan zullen we waarschijnlijk moeten wennen aan het woord ‘paperbag’.

LEGO House test de nieuwe papieren Polybag

Eind januari 2023 was het zover: het persteam van het LEGO Huis in Billund paste stilletjes en in het geheim een ​​klein artikel op haar website aan met nog een paragraaf en een paar foto’s uit de zogenaamde “Rode Zone”. Aan het einde van de Rode Zone en dus aan het einde van de LEGO House-tour staat een steenvormmachine, die al is uitgebracht als een eigen exclusieve LEGO House-set met nummer 40502. Deze exacte machine werd begin dit jaar herbouwd. De zes rode LEGO-blokjes bleven bestaan, maar de verpakking werd veranderd van folie naar papier.

Dit betekent dat iedere LEGO House-bezoeker nu de nieuwe papieren zak met het nummer 6509887 als souvenir mee naar huis kan nemen.

“Deze stenen vormen een perfect souvenir en worden nu aangeboden in onze nieuwe, duurzamere papieren verpakking. Als onderdeel van het streven van de LEGO Groep naar duurzaamheid stappen we wereldwijd over op papieren zakken voor onze tassen in dozen.” (LEGO House-website).

LEGO Huis 6 stenen (6509887) in een papieren zak

LEGO Fan Simon (Instagram-profiel) kon afgelopen weekend van de gelegenheid gebruik maken om één van de nieuwe papieren zakken als souvenir mee naar huis te nemen uit het LEGO House. Simon was zo vriendelijk ons ​​een paar foto's te sturen van het nieuwe verzamelobject.

De nieuwe papieren zak met nummer 6509887 vervangt de exclusieve LEGO House polybag met nummer 624210. Afgezien van de nieuwe verpakking is er niets veranderd - de inhoud bestaat nog steeds uit de zes rode 2×4 LEGO stenen.

Dit is zeker nog maar het begin en in de toekomst zullen er ook andere polybags in het LEGO Huis verschijnen, zoals de Build Your Meal of de exclusieve polybag voor het kindermenu in de Mini Chef, met de nieuwe papieren verpakking. Maar de normale LEGO-polybags voor de themawerelden zullen ook de verpakking veranderen van folie naar papier - het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd.

Terug naar blog